|
|
| Autor |
Wiadomość |
enlilen
Gość
|
Wysłany:
19.01.2010, 15:06 |
  |
Witam Wszystkich!!
Piszę , ponieważ mam problem i nie wiem jak go rozwiązać. Chodzi mi o przekaz pieniędzy jako mandat postal. Dokładnie to jestem teraz w Polsce i muszę przesłać określoną kwotę pieniędzy do Service de la Population et des Migrants związane z opłatą za permis B. Pan mi powiedział że nie mają konta bankowego i podał mi TYLKO IBAN do compte de chèque
postal i nic poza tym. Byłam na poczcie bo łudziłam się że wystarczy wypełnić blankiet na przekaz międzynarodowy, podać nr tego konta i tyle....no ale to jest Polska i czego ja oczekiwałam:/ Każą mi podać jaki to jest dokładnie bank, na moje słowa że to NIE jest konto bankowe tylko pocztowe, każą mi podać OSOBĘ PRYTWATNĄ I ADRES DOMOWY, moje tłumaczenia, że to nie jest osoba prywatna tylko coś na miarę urzędu ds administracyjnych i nie mogę sobie tak ot wybrać nazwisko kogoś i przelać mu pieniądze nic nie działają, zupełnie jak w ścianę. Czy ktoś mógłby mi pomóc, jak mogę zrealizować ten mandat postal z Polski, tak by pieniądze bezpiecznie dotarły do Szwajcarii?? Czy ktoś już takie coś realizował? Byłabym BARDZO wdzięczna za wszelką pomoc bo już czuję się bezsilna:(( W banku też byłam i niestety ale oni takiego czegoś nie realizuja, skoro to nie jest przelew na inne konto bankowe i w ogóle oni nie wiedzą co to jest i jak to funkcjonuje:/
DZIĘKUJĘ WSZYSTKIM BARDZO za wszelkie informacje i pomoc
Pozdrawiam
Kasia |
|
|
|
 |
|
|